Felicitari!Ati ales una dintre cele mai frumoase meserii si anume:Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie. O meserie plina de satisfactii financiare si profesionale si care va va pune in contact cu foarte multi oameni. Costul cursului este de numai: 350 lei noi (durata 5 luni,1/3 pregatire teoretica si 2/3 instruire practica in diferite restaurante sau hoteluri) PLATA IN RATE ! DESCRIEREA OCUPATIEI Chelnerul (ospatarul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cunoscut, informarea lor sugestiva, verbala si prin lista). In activitatea sa, chelnerul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc. Evaluarea finala si certificarea Evaluarea finala se va face, prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza examen scris grila si a unei lucrari practice executate de cursant. Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 5(cinci) la proba teoretica si 6(sase) la proba practica. Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului si anume: 1. COMUNICAREA INTERACTIVA LA LOCUL DE MUNCA 2. EFECTUAREA MUNCII ─éN ECHIPA 3. MENTINE UN MEDIU DE LUCRU SIGUR SI CURAT 4. APLICAREA NPM SI PSI 5. ORGANIZAREA LOCULUI DE MUNCA IN VEDEREA INCEPERII ACTIVITATII 6. PRELUAREA COMENZILOR CLIENTILOR 7. SERVIREA PREPARATELOR CULINARE SI A BAUTURILOR 8. INCASEAZA CONTRAVALOAREA SERVICIILOR OFERITE 9. PREGATIREA LOCULUI DE SERVIRE PENTRU O NOUA COMANDA MULT SUCCES!!!
- CURSURI CALIFICARE
- TARIFE
- CURS BUCATAR
- CURS BARMAN
- CURS OSPATAR
- CURSURI VANZATORI
- CURS INSPECTOR RESURSE UMANE
- CURS MANAGER RESURSE UMANE
- CONTACT