Felicitari!Ati ales o meserie deosebita:Bucatar,care va va aduce satisfactii deosebite atat din punct de vedere profesional cat si financiar. Costul cursului este de numai 350 lei noi (durata 5 luni,1/3 pregatire teoretica si 2/3 pregatire practica in diferite restaurante , hoteluri sau unitati de catering) PLATA IN RATE ! DESCRIEREA OCUPATIEI Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice. Evaluarea finala si certificarea Evaluarea finala se va face, prin acordarea de note de catre o comisie de examinare, pe baza examen scris grila si a unei lucrari practice executate de cursant. Pentru obtinerea certificatului de calificare, cursantul trebuie sa obtina, la aceasta evaluare, media minima 5(cinci) la proba teoretica si 6(sase) la proba practica. Certificarea consta in eliberarea, pe baza procesului verbal de examen, a certificatului de calificare tip M.M.S.S.F. si M.E.C insotit de un supliment descriptiv care contine competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului si anume: 1.ORGANIZAREA CADRULUI GENERAL DE DESCHIDERE SI INCHIDERE A ACTIVITATII SECTIEI. 2. DESFASURAREA LUCRULUI IN ECHIPA. 3. REALIZAREA COMUNICARII INTERACTIVE LA LOCUL DE MUNCA. 4. REALIZAREA APROVIZIONARII CU MATERII PRIME SI AUXILIARE A LOCULUI DE MUNCA IN FUNCTIE DE SORTIMENTUL STABILIT. 5. PREPARAREA FONDURILOR GLACE. 6. REALIZAREA SOSURILOR. 7. REALIZAREA ALUATURILOR DE BAZA 8. PREGATIREA GUSTARILOR CALDE SI RECI. 9. PREGATIREA PREPARATELOR LICHIDE (SUPE, CIORBE, CREME, CONSOMME-URI). 10. PREGATIREA ANTREURILOR CALDE SI RECI. 11. PREGATIREA MANCARURILOR DIN LEGUME, OREZ, OUA, PASTE FAINOASE. 12. PREGATIREA MANCARURILOR DIN CARNE DE PUI, PORC, VITA, MIEL, OAIE, VANAT 13. PREPARAREA MANCARURILOR DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE. 14. PREGATIREA FRIPTURILOR. 15. REALIZAREA SALATELOR. 16. PREPARAREA DULCIURILOR (DESERTURILOR). 17. INTOCMIREA DOCUMENTELOR SPECIFICE. 18. REALIZAREA ACTIUNILOR DE SUPERVIZARE SI CONTROL. 19. ASIGURAREA CONDITIILOR IGIENICO-SANITARE. 20. PREVENIREA POLUARII MEDIULUI MULT SUCCES!!
- CURSURI CALIFICARE
- TARIFE
- CURS BUCATAR
- CURS BARMAN
- CURS OSPATAR
- CURSURI VANZATORI
- CURS INSPECTOR RESURSE UMANE
- CURS MANAGER RESURSE UMANE
- CONTACT